Hängande mage – överväg bukplastik

Tillhör du en av alla dem som har problem med att hålla samma vikt? Det är relativt vanligt i dagsläget att man ser att kvinnor och män pendlar i vikt och där man efter en kraftig viktnedgång i många fall anser sig se sämre ut än vad man gjorde med de överflödiga kilon som man kämpat bort. Det som finns kvar i form av skinn och visst fett är nämligen inte något som man kan träna bort utan som hänger kvar på i synnerhet magen. Något som också många gravida kvinnor kan relatera till. Kort sagt; har magen av någon anledningen varit stor så kommer huden till en viss del att anpassa sig till de nya måtten – men inte fullt ut; ett faktum som kan vara väldigt jobbigt att acceptera.

Har man gått ner ett antal kilo och nått sin målbild så vill man också kunna visa det; man vill kunna gå på stranden, man vill kunna träna i exempelvis ett linna och man vill att kläderna ska sitta bra på sin kropp. Man vill – kort sagt – inte behöva skämmas för att det finns överflödig hud kvar på magen.

Något som det dock – som sagt – krävs professionell hjälp för att bli av med och där man genomför en så kallad bukplastik – ett ingrepp som går att göra på många kliniker och där det bara i Stockholm finns flertalet alternativ. Ingreppet om bukplastik fyller en stor funktion; men liksom vid alla andra typer av ingrepp så är det inte riskfritt utan något som först och främst äger rum efter en noggrann konsultation. Kort sagt; skulle du vända dig till en klinik i Stockholm och vilja genomföra en bukplastik så kommer detta inte att ske förrän man säkerställt att det inte går att lösa dina problem på annat sätt.

Bukplastik om inget annat fungerar

Det vill säga; har du verkligen försökt att äta rätt, i mindre portioner och motionerat mer? En bukplastik sker aldrig av skäl som lättja – det är fortfarande en operation som medför risker och kan man undvika en sådan så ska man också göra det.

Dock – en bukplastik är, som sagt, i många fall nödvändig och i sådana fall så hjälper ingreppet verkligen patienter som exempelvis haft graviditeter där man gått upp mycket i vikt eller där man kämpat sig till en önskad nivå och behöver ta det sista steget med hjälp av en plastikkirurg.

Befinner man sig i ett liknande läge så rekommenderas också bukplastik och detta oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.